19-05-19 Eenrum-Actief

Eenrum-Actief eindigde, na een 0-2 bij rust, in 0-5. Doordat de enige concurrent TLC thuis met 0-2 verloor van FVV bracht de zege tevens het kampioenschap in de vierde klasse C van het zondagvoetbal naar de ploeg uit Paterswolde.

 

Vooraf waren de bezoekers niet helemaal zeker van hun zaak. Eenrum uit, met enkele gevaarlijke spelers èn op natuurgras: dat was nog geen uitgemaakte zaak. Niettemin was Actief de bovenliggende partij en moest Eenrum zich beperken tot enige, soms gevaarlijke tegenstoten. Nadat beide teams hun eerste kans niet wisten te benutten brak Ennio Jansen in de tiende minuut de ban. Tot vlak voor rust was niets zeker, maar nadat Jordi Stijfer de score verdubbelde kon er wat meer ontspannen worden gespeeld.

Helemaal nadat Laurens Timmermans in de 61e en 63e minuut de stand op 0-4 gebracht had. De aandacht langs de kant ging meer en meer uit naar de stand bij TLC-FVV. Dat Jannes Boer een kwartier voor tijd nog een doelpunt toevoegde was van ondergeschikt belang. De blijdschap was na het laatste fluitsignaal van arbiter Stefan Dijkstra, die geen al te moeilijke middag beleefde, groot: het fel begeerde kampioenschap en de promotie waren binnen.