18-11-18 Bakkeveen-Eenrum

Bakkeveen en Eenrum streden er om wie na afloop in het linker en wie er in het rechter rijtje zou staan. Voor rust een gelijk opgaande partij. De bezoekers kwamen op voorsprong en de gasten zagen een strafschop gestopt. Na de thee bepaalden de Friezen de wedstrijd, kwamen ze ook op gelijke hoogte, maar aan het eind gingen de Groningers met de volle buit en in het linker rijtje staand huiswaarts.

De roodbaadjes waren er na de deceptie van vorige week tegen Groen Geel op gebrand e.e.a. recht te zetten. Het eerste deel van de wedstrijd was dan ook voor hen. Siebrand Solinger was attent nadat Matthijs Roozen een vrije trap van Sander Smit niet klemmen kon: 0-1. Hierna ging de strijd gelijk op. Na een half uur kreeg Janco de Jong de gelegenheid beide ploegen op gelijke hoogte te brengen. Hij mocht een strafschop nemen nadat Norvienny Wyatt na één van zijn vele lange solo’s uiteindelijk, na een tackle op de bal, binnen de beruchte lijnen onderuit ging. Anton Brontsema las de gekozen hoek goed en stopte de lage schuiver vrij moeiteloos. Bijna verdubbelde Sam Hanenburg vlak voor de pauze de score, maar hij kon de over de keeper stuitende bal net onvoldoende richting meegeven.

In de tweede helft speelde Bakkeveen vol op de aanval. Met name door goed keeperswerk van Brontsema bleef de stand tot de 65e minuut onveranderd. Ovaldo van Gils haalde toen vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend in de lange hoek uit en bracht de blauwwitten langszij. Even wankelden de bezoekers, maar zij overleefden enkele hachelijke momenten. Daarna was de lat tweemaal een sta in de weg voor Eenrum. Een klein kwartier voor tijd stond Bobo Miedema op de juiste plaats om te profiteren van een van de keeper springende bal: 1-2. Vrij moeiteloos speelden de bezoekers, die wederom als een hecht team de wedstrijd speelden, daarna de tijd uit, de gasten balend achterlatend.