18-04-18 Eenrum-Yde de Punt

Eenrum won na een moeizaam begin alsnog simpel van Yde de Punt. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een ruime 7-0. Met dit resultaat kwamen de De Marne bewoners ook in punten weer aan de leiding van zondag 5D, terwijl Yde de Punt ondanks de nederlaag nog steeds mag blijven hopen op de tweede periodetitel.

Na een half uur van over en weer aftasten met veel ballen terug spelen op een teamgenoot om balverlies te voorkomen en een paar schoten voorlangs van beide ploegen brak Roy Kamps met een droge schuiver de ban. Vlak voor rust leken de bezoekers na zwak uitverdedigen langszij te komen. Aanvoerder Mark Koops zag zijn inzet via de binnenkant van de paal helaas voor hem en zijn team niet doel treffen.

Na de thee voetbalde er maar één ploeg: Eenrum. Nu over beide vleugels spelend en met de drang naar voren was het na zes minuten raak. Bobo Miedema zorgde voor de tweede treffer. Nadat Roy Kamps koppend de derde treffer aantekende was de ban gebroken. Tim Spijk kon twee maal vrij simpel binnen tikken. Sybolt Lindenbergh tekende voor het halve dozijn, waarna opnieuw Spijk in de laatste actie voor het eindsignaal voor de zevenklapper zorgde.