17-02-19 Eenrum-SVMH

Het in de middenmoot verblijvende, maar nog lang niet veilige Eenrum ontving het op een PD-plaats staande SVMH. De bezoekers beseften, met name in de eerste helft, aanmerkelijk beter wat er op het spel stond. Veel feller in de duels en beter combinerend werd de rust met een terechte 0-1 bereikt. Na de pauze was de organisatie bij de thuisploeg aanzienlijk beter en via twee keer David Albert Villalta wonnen de roodbaadjes alsnog.

Vanaf de aftrap liet SVMH zien dat het het belang van de wedstrijd begreep. De mouwen opgestroopt, vele duels winnend en doorlopend op de helft van de tegenstander te vinden. Niet dat de thuisploeg geen kansen kreeg, maar het wachten was op de beloning. Die viel vlak voor de rust, van de voet van Jan Koster.

In de pauze bracht trainer Jaap van der Ploeg enige omzettingen in zijn elftal aan, hetgeen een positief effect op het spel van Eenrum had. In de 68e en 82e minuut wist David Albert Villalta tweemaal het net te vinden. Hierna was de pijp leeg bij de witzwarten, maar bleef het bij 2-1.