16-05-18 Eenrum-Tynaarlo

Eenrum keert na twee jaar afwezigheid als kampioen terug in de vierde klasse. Een dikke maand na het eeuwfeest werd de inhaalwedstrijd tegen Tynaarlo, dat nog volop in strijd is om een vervangende periodetitel, na een 3-1 ruststand, met 5-1 gewonnen.

Net als afgelopen zondag tegen Eext maakten de roodbaadjes direct duidelijk dat er voor de bezoekers niets te halen viel. Steeds de voetballende oplossingen kiezend, vrijwel alle duels winnend en met de felle koude wind in de rug werd het doel van de Drenten keer op keer onder druk gezet. Binnen het half uur stond het na twee treffers van Roy Kamps en een doeltreffende voorzet / schot van Sybolt Lindenbergh 3-0. Uit een strafschop maakte aanvoerder Marcel Drent er 3-1 van.

Na rust verliep het spel aanzienlijk rommeliger en kwam Tynaarlo soms dreigend door. Het duurde tot een kwartier voor tijd voor er voor de verkleumde toeschouwers weer wat te juichen viel. Roy Kamps zorgde er met zijn derde treffer voor. Het slotakkoord kwam op naam van Bobo Miedema die met een lobje over de keeper de eindstand op 5-1 bracht, waarna de huldiging en het eerste feest      -zondag wordt dat nog eens dunnetjes overgedaan- kon losbarsten.