16-02-14 Blauw Geel-Eenrum

De eerste wedstrijd na de lange winterstop is tegen runner-up Blauw Geel in een 1-1 gelijkspel geƫindigd. De Groningers deden er alles aan om Eenrum het spelen onmogelijk te maken, daarbij geholpen door de scheidsrechter die zich geen raad wist met de overtredingen, maar vooral niet met het ellenlange tijdrekken middels het voorwenden van blessures van Blauw Geel. De goede man floot in de eerste helft exact na 45 minuten af, terwijl hij acht (!) blessurebehandelingen had toegestaan.

Tot overmaat van ramp beloonde hij een fopduik van een stadjer vlak voor de thee ook nog eens met een (benutte) strafschop, waardoor er met een 1-0 stand gerust werd.

Na rust hetzelfde beeld: een aandringend Eenrum en een niet willen voetballend Blauw Geel. In de 73e minuut werd een combinatie over meerdere schijven eens niet door een overtreding gestopt. Milans schot werd nog door de doelman gekeerd, maar Tim stond op de goede plaats om de meer dan verdiende gelijkmaker binnen te werken.

Nadat de vierde (!!) wissel van Blauw Geel door de onpartijdige was toegestaan (KNVB, leest u mee?) kwamen er nog een paar Eenrumse mogelijkheden, maar helaas bleef de winnende treffer uit.

Volgende week de topper tegen lijstaanvoerder Engelbert. We zien er naar uit!