15-10-17 Eenrum-Groen Geel

Op een zonovergoten sportpark won Eenrum met 2-1 van Groen Geel. Aanvankelijk zag het er naar uit dat het wederom een niet al te moeilijke middag voor de thuisploeg zou worden: na amper een half uur spelen stond het reeds 2-0, maar daarna maakte men het zichzelf nog onnodig moeilijk. Na een uur spelen kwamen de bezoekers middels een eigen doelpunt terug in de wedstrijd, maar in gevaar kwamen de roodbaadjes niet meer.

Geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen, Groen Geel is dit jaar een niet te onderschatten tegenstander, legde Eenrum aanvankelijk het betere spel op de zachte grasmat. Nadat de keeper van de bezoekers al bij de eerste de beste aanval zijn kunnen had getoond, bleef hij na een kwartier het antwoord op een lage vrije trap van Nick Rijzinga schuldig. De inswinger had het in zich om door diverse spelers verwerkt te worden, maar eindigde uiteindelijk onaangeroerd in het doel. Tien minuten later kopte Enrique Rubio Garcia ongehinderd van dichtbij een vrije trap van Milan Rutkowsky binnen en stond het 2-0, hetgeen ook de ruststand werd.

Na de pauze speelden de marnebewoners te gehaast en liepen te veel spelers zichzelf vast in plaats van de combinatie te zoeken, waardoor de stadjers er weer in gingen geloven. Na een half uur mocht Marc van der Linden op een paar meter van het doel vrij aanleggen, maar hij schoot recht op doelman Anton Brontsema af. De corner leverde niets op, maar het schotje dat naast zou zijn gegaan werd geheel onnodig in plaats van weg- in eigen doel getrapt. Voor de trouwe supporters werd het daarna nog spannend: de gelijkmaker zou toch niet vallen? Meerdere grote kansen waren niet aan de voorwaartsen van de roodbaadjes besteed, een strafschop werd zelfs gemist. Ja, en dan weet je het wel, toch? Vandaag niet: het bleef 2-1 voor de thuisploeg.