15-04-18 Warffum-Eenrum

Eenrum liep tegen de eerste nederlaag van de competitie aan. Steekgenoot Warffum troefde de bezoekers, waar weinig spelers hun normale niveau haalden, met name op inzet en felheid af. De twee doelpunten en een zee van overigens eerlijk over beide teams verdeelde acht gele kaarten, waarvan vele onnodig wegens commentaar op de leiding, vielen na de pauze.

In de eerste helft gebeurde er niet al te veel voor de doelen. De thuisploeg kreeg iets grotere mogelijkheden om te scoren, maar de brilstand was terecht. Het wachten was op het eerste doelpunt. Eenrum speelde te veel de lange bal om echt gevaarlijk te worden, maar die goal zou vanzelf komen. Toch? Uit een hoekschop via de voet van Bartel Klinkhamer werd het echter 1-0 voor de thuisploeg. De roodbaadjes kregen in een mini-stormloop weliswaar enige kansen, maar voetbalden de hele middag zonder veel overtuiging. Vlak voor tijd bepaalde Gert-Jan Dijkhuizen uit een vrije trap de eindstand op 2-0.

Komende woensdag maakt het in de tweede periode zeer goed spelende Yde de Punt zijn opwachting in Eenrum. Een niet te onderschatten tegenstander, maar die zal na deze matige vertoning tegen Warffum zeker beter benaderd worden. Anders maken de roodbaadjes het zichzelf nog bijzonder moeilijk op de weg naar het fel begeerde kampioenschap.