15-02-15 SVMH1-Eenrum1

Het eerste speelde in Niebert tegen SVMH1. Door het ontbreken van maar liefst vier offensief ingestelde basisspelers was besloten te spelen in een 4-5-1 formatie. Dit pakte goed uit. Er werden vrijwel geen kansen weggeven en dat was precies de bedoeling. Voor rust waren er voor Eenrum een paar goede mogelijkheden om de score te openen, maar deze werden niet benut of men kreeg de kans niet van de assistent scheidsrechter, die te pas, maar voornamelijk te onpas de vlag omhoog stak.

In de 54e minuut benutte SVMH na een slippertje in de verdediging de enige kans in de wedstrijd. Korte tijd later doelpuntte Dorian Disse, maar (natuurlijk) stond de man langs de zijlijn weer te vlaggen. Dit was tevens de laatste keer dat hij geloofd werd door de scheidsrechter. Uit een vrije trap van Merlijn Harsema scoorde Tim Roelink in de 70e minuut met het hoofd de verdiende gelijkmaker.

Korte tijd later verloor de keeper van de thuisploeg zijn hoofd. Met de bal veilig in zijn handen gaf hij tot twee maal toe de vlak langs hem lopende Tim Veenstra een kopstoot, waarna hij met rood kon vertrekken. Waar iedereen op een strafschop zat te wachten, wat volgens de spelregels de straf is in een dergelijke situatie, besloot de onpartijdige tot een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding, vlak bij het doel. In de kluts schoot Dorian Disse in tweede instantie hard in, waarbij de bal de doellijn zeker niet passeerde. De man in het paars dacht daar anders over. Hij was er van overtuigd dat de bal zeker wèl de doellijn had overschreden: 1-2.

Een gefrustreerde SVMH-er kon enige minuten later na een tweede gele kaart ook de douche opzoeken, zodat de zeer welkome zege niet meer in gevaar kwam.

Reacties

  1. ouderwets middagje svmh zie ik. gefeliciteerd jongens…..3 punten zijn belangrijk maar als er van 1 ploeg moet worden gewonnen is het van deze!

Reacties zijn gesloten.