14-12-14 Eenrum1-Engelbert1

Eenrum had, in tegenstelling tot vorig seizoen, geen enkele moeite met Engelbert. Na 90 minuten onbezorgd voetballen stond het 6-1 en dat was geenszins geflatteerd.

Na tien minuten werd Jesse Schaap in het strafschopgebied gevloerd, waarna Nick Rijzinga vanaf elf meter de keeper de verkeerde hoek liet induiken: 1-0. Zeven minuten later rondde Siebrand Solinger een mooie aanval na een voorzet van Tim Veenstra af voor de 2-0. Dezelfde speler nam even later een uittrap van Anton Brontsema na de stuit vol op zijn slof: 3-0. De productieve aanvangsfase werd in de 22e minuut afgesloten door Tim Veenstra, die net niet bij een hoge voorzet kon, maar zag hoe de bal via een ongelukkige Engelbert-verdediger voor zijn voeten terecht kwam: 4-0. Vijf minuten voor de thee wist Jesse Schaap wel raad met een steekpass van Dorian Disse: 5-0.

In de tweede helft werd door beide teams nog twee keer gescoord, eerst door de bezoekers en een kwartier voor tijd , na door Tim Veenstra de diepte te zijn ingestuurd, door Dorian Disse, die de eindstand op 6-1 bepaalde.

Al met al staat het eerste in het debuutjaar in de vierde klasse halverwege, met het ingaan van de winterstop, op een verdienstelijke zevende plaats, op slechts vier punten van een plaats die recht geeft op promotiewedstrijden,  maar eveneens op slechts vier punten van een plaats waar degradatiewedstrijden volgen. Gezien het vertoonde spel tot nu toe lijkt de eerste optie, met de blik naar boven, de meest waarschijnlijke, straks, in 2015.