14-10-18 Eenrum-De Wilper Boys

Uiteindelijk won de ploeg die er qua veldspel en kansen het meeste recht op had, maar met een gelijkspel had ook iedereen vrede gehad. De Wilper Boys won meer duels en combineerde makkelijker, stond bij rust niettemin met 2-1 achter, maar scoorde in het laatste kwartier nog twee maal. Beide treffers hadden evengoed afgekeurd kunnen worden overigens, maar dat deed aan de zege verder niets af.

Al snel werd duidelijk dat Eenrum, dat drie basisspelers moest missen, het niet makkelijk zou krijgen. De bezoekers vonden elkaar beter en drongen de thuisploeg terug. In de 25e minuut resulteerde dit in de 0-1. Arjan van de Kaap soleerde langs een groot aantal roodhemden en rondde bekwaam af. Lang duurde de voorsprong niet. Uit een vrije trap scoorde David Albert Villalta de gelijkmaker. Tien minuten later kopte Nick Rijzinga uit een hoekschop van dezelfde speler van dichtbij raak: 2-1, hetgeen ook de ruststand werd.

Na de pauze was het lange tijd de vraag of het de bezoekers zou lukken langszij te komen dan wel of de thuisploeg er in zou slagen een counter doeltreffend af te ronden. Het werd een kwartier voor tijd het eerste. Al dan niet buitenspel staand kopte Kees Hille Numan ongehinderd binnen. Toch vreemd, dat je dan als scheidsrechter niet eens de moeite neemt even langs je vlaggende assistent te gaan. Een paar minuten voor tijd ging de bal via de cornervlag over de zijlijn, maar de onpartijdige besloot tot een hoekschop. Er werd op doel gekopt, waarna de wederom goed keepende Lammert Brinkhuizen binnen de vijf meter ietwat aan de kant gezet werd, waarna Jeroen Dijkstra de eindstand op 2-3 bepaalde.