14-04-19 Haren-Eenrum

Kort samengevat: het was niet al te best, Eenrum vergat voor rust afdoende afstand te nemen, Haren kwam na de pauze sterk terug, lang hing de 2-2 in de lucht, maar uiteindelijk werd het toch 1-3 voor de ploeg die toch wel het meest recht op de overwinning had.

Haren, waar vier basisspelers ontbraken, begon slap aan de wedstrijd en kwam regelmatig een mannetje te kort op het middenveld. Na twintig minuten stond het via doelpunten van David Albert Villalta en Bobo Miedema reeds 0-2 voor de gasten die een makkelijk middagje tegemoet leken te gaan. Beide teams kregen voor de rust in de wedstrijd die vaak aan een flipperkast deed denken nog voldoende kansen op een treffer, maar er werd niet meer gescoord, wat de bezoekers zich in het bijzonder mochten aanrekenen.

Na de pauze was de thuisploeg een klein half uur de bovenliggende partij en hing de gelijkmaker, na de aansluitingstreffer van Brian Mekenkamp, in de lucht. Eenrum kreeg echter via uitvallen de grootste mogelijkheden, maar het duurde tot de 90e minuut voor invaller Lammert Brinkhuizen het pleit beslechtte. Met de overwinning stelden de roodbaadjes behoud van het vierde klasserschap wel veilig. Haren moet nog tegen de onderste drie ploegen aantreden en zal het ook wel redden, maar die wedstrijden moeten nog wel gewonnen natuurlijk.