13-12-15 Bato-Eenrum

Het was er op of er onder, voor beide ploegen. Weg van die “nacompetitieplaatsen”. Fraai was het allemaal niet, in Winschoten, maar er werd met volle inzet gestreden en er vielen genoeg treffers om er voor alle toeschouwers een welbesteed middagje van te maken.

Nadat Eenrum aanvankelijk het beste spel op de zware, maar goed bespeelbare grasmat legde, was het bij de eerste aanval direct raak voor de gastheren. Een lage voorzet vanaf links bereikte wonder boven wonder een uiterst rechts in het strafschopgebied staande  speler van Bato, die de verste hoek wist te vinden: 1-0. Beide ploegen kregen daarna enkele mogelijkheden om te scoren, maar het duurde tot in de blessuretijd van de eerste helft voor er een treffer viel. Marc Snijder leek na een misser in de defensie op weg naar de gelijkmaker, maar hij treuzelde net te lang. De afketsende bal kwam voor de voeten van Tim Veenstra, die eerst een verdediger en de keeper uit speelde om daarna tussen een paar withemden door toch het doel te vinden: 1-1.

In de 58e minuut kreeg Bato van de verder goed leidende scheidsrechter wederom makkelijk een vrije trap, die voor de verdediging verrassend, laag voorgegeven werd waarna het voor de inkomende man vrij eenvoudig was om de bal in te schieten. Het laatste kwartier was ronduit spectaculair. Eerst schoot Tim Veenstra na een misser in de achterhoede in de korte hoek bij de keeper de 2-2 binnen. Hierna gingen beide teams voluit voor de winst. In de 83e minuut werd de spits van de thuisploeg aan de verkeerde kant gedekt, waarna Eenrum voor de derde keer tegen een achterstand aankeek. Een minuut later stond het alwéér gelijk. Bij een indirecte vrije trap van Dorian Disse deed de keeper toch een poging de bal over het doel te werken. De bal ketste echter via de lat vlak voor het hoofd van de inkomende Tim Veenstra, die met dit buitenkansje wel raad wist: 3-3. Vlak voor tijd leek Bato er toch nog met de winst vandoor te gaan, maar een doelpunt werd wegens buitenspel (van de medespeler die de bal tegen de lat kopte) afgekeurd.

Volgende week nog de inhaalwedstrijd tegen HFC ’15 en daarna volgt de winterstop.