13-11-16 Kloosterburen-Eenrum

Normaal gesproken maak ik op de dag van de wedstrijd ook een klein verslag plus filmpje voor deze site. Gisteren leek me het verstandig er eerst een nachtje over te slapen. Streekderby’s zijn speciaal. Helemaal als je er al lang naar toeleeft. Je je team, vanwege een door omstandigheden verzwakte tegenstander, eindelijk eens een heel goede kans op een overwinning toedicht. Als die overwinning er dan inderdaad komt en je kan er toch niet van genieten, dan is er wat aan de hand.

Allereerst is daar de ambulance na afloop, die de onfortuinlijke Peter Reitsma naar het ziekenhuis moet brengen. Afgescheurde achillespees: je gunt het niemand. Gelukkig niet veroorzaakt door een overtreding. Pech: wegglijden op de gladde klei bij een actie. Hoop voor je dat het meevalt!

Dan is daar het bijzondere optreden van de onpartijdige, die nauwelijks weet heeft van wat er op het veld om hem heen gebeurt. Die een derby niet als iets speciaals beschouwt en de wedstrijd ook absoluut niet aanvoelt. De man is vast oprecht in zijn beleving, kent -naar eigen zeggen- de spelregels als een van de besten of doet net alsof, wat tot soaps in de bestuurskamer en vooraf met een middenstip die perse wit moet zijn, leidt. Als je herhaaldelijk onbegrijpelijk fluit, voor beide partijen, als je doorlopend een gebaar met je handen maakt dat de bal gespeeld wordt, terwijl die niet van richting verandert omdat de enkels van de tegenstander getroffen worden en andersom: gele prenten geeft aan spelers die wèl de bal raken, met kaarten gaat strooien, om niets, alsof het pepernoten zijn… tja, dan snap je er niet veel van en krijg je moeilijkheden op het veld die je zelf oproept.

Gelukkig zette de webbeheerder een fotoverslag op de site van Eenrum en valt er op   http://de-marne.nieuws.nl/sport/60841/marne-derby-kraker-jewelste/ een uitgebreid verslag te lezen.  En probeer aan de Ommelander Courant van vandaag te komen, of anders: bezoek vrijdag de site www.puurvoetbalonline.nl