13-05-18 Eenrum-Eext

Eenrum behaalde een verdiende 4-0 overwinning op Eext en heeft nu nog twee punten, of wellicht slechts één, uit drie wedstrijden nodig om het kampioenschap in zondag 5D binnen te halen. De doelpunten werden evenredig over beide helften verdeeld.

De eerste grote kans was echter voor de Drentse bezoekers. Na mistasten op een hoge bal van achteruit kwam Nick Schwankhaus oog in oog te staan met invaller-doelman Lammert Brinkhuizen, maar zijn schot verdween net naast de voor hem verkeerde kant van de paal naast het doel. Eenrum was gedurende vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, waarbij steeds de voetballende oplossing werd gezocht en de spelers doorlopend rustig elkaar de bal toeschoven. In de 20e minuut resulteerde dit via Bobo Miedema in de eerste treffer van de middag, die een van de paal terug stuitende bal hoog in het net joeg. Na een half uur werd de score door een afstandsschot van Milan Rutkowsky, met een vervelend stuitje vlak voor de keeper, verdubbeld.

Na rust hetzelfde spelbeeld: de thuisploeg was veelvuldig aan de bal, daarbij nauwelijks gehinderd door Eext,  waarbij het wachten was op de volgende treffer. Nadat Nick Rijzinga geheel tegen zijn gewoonte in een strafschop gemist had was Bobo Miedema met buitenkant voet opnieuw trefzeker. In blessuretijd maakte Roy Kamps er nog 4-0 van. Het slotschot kwam van de 15-jarige debutant Sam Hanenburg, maar zijn inzet ging net naast.

Woensdag aanstaande kan het kampioenschap na een inhaalwedstrijd tegen Tynaarlo (aanvang 19.30 uur) eventueel een feit zijn, maar makkelijk zal dat niet worden: de tegenstander is nog volop in de race met Yde de Punt en Zevenhuizen om een periode en heeft de punten daarbij hard nodig.