13-04-17 Eenrum-Bedum

In de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse D deed Bedum, op bezoek bij Eenrum, goede zaken. Aan het inhaalduel begonnen met één verliespunt meer staat men na de 2-3 overwinning nu samen met Blauw Geel bovenaan, Eenrum op twee verliespunten op de derde plaats achterlatend.

De bezoekers begonnen overdonderend aan het duel. Het was volkomen terecht dat men op voorsprong kwam. Na een klein half uur stond het door twee doelpunten van Robbert Wal, daarbij geholpen door ongelukkige momenten van verdedigers, 0-2. Siebrand Solinger kwam in dezelfde tijd namens Eenrum drie maal in scoringspositie, maar de pas van een blessure teruggekeerde speler had het vizier onvoldoende op scherp staan.
Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Eenrum drukte de gasten, met Merlijn Harsema als uitblinkende regisseur, met de rug tegen de muur, maar de bal wilde er gewoon niet in. Paal, net een teenlengte te kort komend en goed keeperswerk stonden een doelpunt in de weg. Pas in de 85e minuut viel de aansluitingstreffer. Nick Rijzinga scoorde uit een strafschop, waarvan haast niemand de overtreding gezien had die de scheidsrechter wel had waargenomen. Vrijwel direct na de aftrap werd de marge door Frans van Loenen weer op twee gebracht en hoewel wederom Rijzinga de spanning in blessuretijd middels een afstandsschot weer terugbracht, was de resterende tijd te kort om de Bedummers nog in gevaar te brengen.