12-04 ST Eenrum/Kloosterburen – SV Lycurgus

In Groningen speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 12 april tegen kampioenskandidaat SV Lycurgus 2. Thuis had EKC met 0-4 verloren dus men was gewaarschuwd. Door de afwezigheid van Marijn Nienhuis stond Marjon Bos op het doel. Zij keepte een goede wedstrijd. Ook was Lotte Hoogland na een lange afwezigheid weer van de partij. Lycurgus was de bovenliggende partij maar EKC bleef goed overeind. Nadat EKC wat kansen liet liggen was het in de 8e minuut raak. Janet Toonder gaf de voorzet waarna Rebecca Postma de 0-1 binnen knalde. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en voerde de druk op. Resulaat leverde dit evenwel niet op mede door het eerder genoemde keeperswerk van invaldoelvrouwe Marjon Bos. Maar ook de defensie onder leiding van libero Krista Berghuis leverde puike werk. Ook EKC kreeg haar mogelijkheden maar zag ook deze niet het gewenste resultaat krijgen. Het was Lycurgus dat aanvalsgolf na aanvalsgolf op het EKC-doel afvuurde maar mede ook door het goed gehanteerde buitenspelval van EKC alles zag falen. Uiteindelijk lukte het de thuisploeg toch om in de 38e minuut langszij te komen: 1-1. Lycurgus wilde meer maar weer lag keepster Bos in de weg. Tegen het einde van de eerste helft kwam EKC wat meer opzetten en sloeg dan ook gelijk toe. In de 45e minuut passte Janet Toonder de bal op Sarah Rijzinga die de bal onder controle kreeg en verwoestend uithaalde: 1-2. In de rust werd Lisanne Broekema vervangen door Nicky Bos die weer op de weg terug is na twee jaar lang blessureleed.

Na de rust speelde EKC even meer naar voren maar al gauw nam Lycurgus het weer over en zat het spel weer grotendeels op de helft van de gasten. Toch was het wederom EKC dat haar voorsprong in de 59e minuut wederom uitbreidde. Rond de 16meterlijn werd Sarah Rijzinga neergelegd en kreeg een vrije trap mee. Krista Berghuis krulde deze fraai om de muur in het Groninger doel: 1-3. De vreugde was groot bij EKC terwijl de frustratie toesloeg bij Lycurgus. De blauwhemden stormden weer richting het EKC-doel waar zich gevaarlijke situaties voordeden die EKC echter allemaal wist af te houden zij het met de nodige paniek en ook wel portie geluk want paal en lat werden meermaals getest. Lotte Hoogland kon in de 69e minuut niet verder en werd vervangen door Lisette Luit. Nadat EKC wederom Lycurgus afstopte sloeg het weer zelf in de 71e minuut toe. Lycurgus nam een corner die door EKC werd overgenomen. Rebecca Postma vond Sarah Rijzinga die de 1-4 aantekende. EKC leek op rozen te zitten. Vlak na dit doelpunt werd Romy Rijzinga vervangen door Merel Schothorst. Lycurgus gaf evenwel niet op en kreeg weer de overhand maar pas in de 80e minuut de kans hier iets mee te doen toen het op 2-4 kwam. Lycurgus zette nog meer druk en keepster Marjon Bos en haar defensie hadden dan ook de grootste moeite om alles te keren. Aanvallend wist EKC niet meer terug te doen en kreeg het nog meer benauwd toen Lycurgus in de 91e minuut ineens op 3-4 kwam. In de blessuretijd van zo’n 5 tot 8 minuten stond EKC nog onder grote druk maar men hield de 3-4 voorsprong vast en ging zo met de volle winst naar huis en is men nog in de race voor de derde periodetitel. Komende zaterdag speelt EKC thuis in Kloosterburen tegen De Pelikanen, aanvang 14.00 uur.