Eenrum (zaal dames) – Futsal Winsum

Op haar thuishonk, de Gemeentelijke Sporthal te Leens, ontvingen de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 11 april streekgenoot Futsal Winsum 1 uit het gelijknamig dorp. In Winsum werd het 1-1 en ook deze keer zou het in een gelijkspel eindigen. Onder leiding van scheidsrechter E. de Haan uit Eenrum ontspon zich een wedstrijd dat bijna geheel in een vlot tot hoog tempo werd gespeeld waardoor de wisselspeelsters duidelijk nodig waren. Eenrum begon goed want al na een minuut nam het de leiding. Futsal Winsum werkte de bal niet goed weg en Sarah Rijzinga profiteerde: 1-0. Eenrum kreeg meer kansen maar vooreerst wilde het niet lukken. De gasten speelden overigens wel stukken feller en gretiger dan de thuisploeg dat door haar kwaliteit overeind bleef. Na gemiste kansen over en weer was het wederom Eenrum dat haar voorsprong uitbreidde. In de 13e minuut passte Margriet Rozema de bal op Sarah Rijzinga die op keepster Jitske Berghuis stuitte. De meegekomen Margriet Rozema maakte het alsnog af: 2-0. Dit leek de opmaak naar meer maar het tegendeel werd bewaarheid. Futsal Winsum speelde gretiger terwijl bij Eenrum de onrust in de ploeg sloop. Keepster Hilma Hamming moest nu ook duidelijk meer in actie komen. Lange tijd bleef de 2-0 staan maar in de slotfase ging het alsnog mis. In de 23e minuut wist Wendy de Blecourt de aansluitingstreffer voor Futsal Winsum te produceren: 2-1. In de allerlaatste seconden van de eerste helft viel ook nog de gelijkmaker. De snelle Anouk de Vos vond Lisette Homan die de ruststand op 2-2 zette.

In de tweede helft zag het publiek twee aanvallende ploegen waarbij Futsal Winsum toch wat meer overwicht had. Er werd ook nu in een vlot en pittig tempo gespeelde wat voor het publiek zeer onderhoudend was. Kansen waren er over en weer maar beide keepsters, Hilma Hamming bij Eenrum en Jitske Berghuis bij Futsal Winsum hielden hun doelen schoon. Geen van beide ploegen wist dan ook echt door te drukken en zo werd de 2-2 ruststand ook de eindstand wat gezien de wedstrijd een terechte uitslag was. Komende donderdag is het Eenrum-GSFV Drs. Vijfje 5, aanvang 21.30 uur.

* Eenrum-Futsal Winsum 2-2 (2-2).
1. Sarah Rijzinga 1-0; 13. Margriet Rozema; 23. Wendy de Blecourt; 25. Lisette Homan 2-2.
Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum).
Eenrum: Vera Toonder, Anda Toonder, Sarah Rijzinga, Hilma Hamming, Margriet Rozema, Korinne Huizenga, Selina Vorenkamp.
Futsal Winsum: Lisette Homan, Marisha Pol, Janneke Kuiper, Wendy de Blecourt, Anouk de Vos, Jitske Berghuis, Annika Bos.