13-03-16 Eenrum1-Bellingwolde1

Eenrum en Bellingwolde maakten er voor de aanwezigen een enerverend middagje van. Voor de thuisploeg werd het wel weer eens tijd dat er gewonnen werd en de bezoekers wilden een goed vervolg geven aan hun ongeslagen status in de derde periode. In de eerste helft waren de betere kansen voor de Oost-Groningers, maar Anton Brontsema gaf wederom geen krimp. De thuisploeg werd eigenlijk alleen vanuit standaardsituaties gevaarlijk. Tot de 41e minuut. Na wat heen-en-weer getrap stuurde Merlijn Harsema uiteindelijk Michel Maggi weg, die zich langs de laatste verdediger wurmde. Terwijl hij fel aangevallen werd wist hij de bal toch in het doel te wurmen: 1-0. Overigens: zou de bal niet in het netje verdwenen zijn, dan had de scheidsrechter een strafschop gegeven. Met deze stand werd ook gerust.
In de tweede helft werd er door beide teams behoorlijk op, tegen en over het randje gestreden, hetgeen resulteerde in een drietal gele kaarten, waaronder eentje in de 74e minuut voor Kris Eze die in het zestien meter gebied een overtreding beging. Hoewel Anton er nog dichtbij zat, doelpuntte Michel IJzer vanaf de stip.
Tien minuten voor tijd stuurde Bram Musters Michel Maggi de diepte in, volgens de assistent uit Bellingwolde vanuit buitenspelpositie. Scheidsrechter Van Ittersum nam het vlagsignaal, waarschijnlijk terecht, echter niet over. Nadat Maggi gedoelpunt had waren de rapen gaar. Toen de rook was opgetrokken bleken de assistent en de doelman van de Oost-Groningers weggestuurd en was Jesse Schaap geblesseerd uitgevallen. Enkele minuten later mocht er nog een blauwhemd, na zijn tweede gele kaart, vroegtijdig douchen, waarna de overwinning voor de roodbaadjes niet meer in gevaar kwam en men één plaats op de ranglijst klom, naar een nacompetitieplaats.