12-04-15 Eenrum1-Haren1

Het eerste speelde zich tegen Haren, vier wedstrijden voor het einde van de competitie, reeds definitief veilig. Eigenlijk een understatement: men staat gewoon keurig zesde, qua verliespunten zelfs vijfde. En dat is als debutant een goede prestatie.

De wedstrijd kende een rommelige eerste helft. De harde wind, maar vooral het knollenveld -hopelijk wordt hier nu eindelijk iets aan gedaan; dit is een goed voetbal willen spelende vierde klasser onwaardig; combinaties over de grond zijn zo goed als onmogelijk- waren hier debet aan.

Het duurde tot de 32e minuut alvorens de score geopend werd. Eindelijk werd er weer eens uit een vrije schop gescoord. Nick Rijzinga krulde de bal keurig voor het doel, waar Milan Rutkowsky prima inkopte. Vlak voor rust werd een afgeslagen hoekschop opnieuw zeer hoog voor het doel gebracht. De keeper verkeek zich op het effect door de wind en sloeg de bal via het achterhoofd van de mee springende Merlijn Harsema in het doel. Ruststand 2-0.

Na rust ging Haren achterin één op één spelen, daarmee de druk richting  het Eenrumdoel opvoerend. Het resulteerde in een snelle aansluitingstreffer, maar even snel antwoordde Eenrum via Nick Rijzinga, zodat het na vier minuten tweede helftspel 3-1 stond.

In de laatste tien minuten werden hier door de thuisploeg nog twee treffers aan toegevoegd. Beide in de categorie “Uithalen als de bal voor de voet komt”. Sybolt Lindenbergh en Merlijn Harsema tekenden er voor.

Volgende week Engelbert uit.