11-03-18 Amboina-Eenrum

In 5D ontmoetten Amboina en Eenrum elkaar voor de tweede keer dit seizoen. In Eenrum werd het in november 4-3 voor de thuisploeg, daarmee de tegenstander de enige nederlaag tot nu toe bezorgend. Beide teams speelden verder één keer gelijk en wonnen alle andere wedstrijden. Een belangrijk zespuntenduel derhalve.

Voor rust werd er niet gescoord. De Assenaren hadden enkele goede mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp. Na de pauze hetzelfde spelbeeld: Eenrum liet, loerend op een countermogelijkheid, het spel aan de tegenstander en probeerde zo compact mogelijk te spelen. Na een half uur ontving Bobo Miedema zijn tweede gele kaart, waarna het helemaal eenrichtingverkeer werd. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok kregen de bezoekers een vrije trap. De bal werd door een blauwhemd richting eigen doel gewerkt. Doelman Jeremy Pentury pareerde de inzet van Tim Spijk nog, maar was op de intikker van de attente Nick Rijzinga kansloos.

Wat Amboina ook nog probeerde, men slaagde er niet in het doel te treffen, zodat het vandaag onverzettelijke Eenrum nu zes verliespunten minder heeft.