11-02-18 Groen Geel-Eenrum

Koploper Eenrum ging op bezoek bij het op de vierde plaats staande Groen Geel. Voor de stadjers de tiende wedstrijd van het seizoen, voor de bezoekers betrof het, in vijf maanden tijd, pas de achtste. Op het kunstgras van Corpus den Hoorn werd het na de brilstand bij rust uiteindelijk 1-2.

De eerste grote kans was na een klein kwartier voor de gasten, maar de bal werd vanuit kansrijke positie net naast geschoten. Eenrum verprutste in de eerste helft overigens een viertal grote kansen. De harde zijwind bemoeilijkte het spel behoorlijk. Dit gevoegd bij de onwennigheid van vele spelers om eindelijk weer eens “om het echie” te spelen maakte het voor de toeschouwers in de koude wind, die fel schuin over het veld stond, tot een weinig verheffend schouwspel. Na een uur spelen rondde Roy Kamps een solo af met een fraaie treffer in de bovenhoek. De vraag bleef of hier een bewuste handsbal van Bobo Miedema aan vooraf ging. Groen Geel moest nu wel komen, zodat er ruimte ontstond voor de roodbaadjes, die hier echter slordig mee omsprongen. Uit een onnodig weggegeven hoekschop kopte invaller Klaas Jan Boersma geheel vrijstaand bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Hierna kon het alle kanten op, maar was Eenrum na afloop de gelukkig lachende. Een vrije trap van Nick Rijzinga werd door een Groen Geel speler verlengd op het hoofd van Tim Spijk: 1-2 in de 89e minuut.

Hopelijk werkt het weer de komende tijd mee, want er wachten nu drie thuiswedstrijden op rij voor de roodbaadjes.