10-03-19 Groen Geel-Eenrum

Eenrum vergat zich, op bezoek bij Groen Geel, te belonen. Vrijwel de gehele wedstrijd waren de roodbaadjes de bovenliggende partij, maar aan het eind vertrokken de gasten toch met nul punten naar huis, daarmee de stadjers nog hoop gevend op klassenbehoud. De 3-2 eindstand stond halverwege al genoteerd.

De bezoekers gingen overdonderend van start, hetgeen in de 8e minuut resulteerde in het eerste doelpunt. Aanvoerder Siebrand Solinger rondde een voorzet van Sybolt Lindenbergh bekwaam af. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk, toen Joshua Pie, tussen twee man in, ongehinderd de bal mocht inkoppen. Vlak voor het half uur verstreken was werd de bal ongelukkig uit de verdediging weggewerkt, recht in de voeten van Tijmen Lieven, die met dit buitenkansje geen moeite had. Even later werd er opnieuw uit een lage voorzet van Sybolt Lindenbergh gescoord, ditmaal door David Albert Villalta: 2-2. Vijf minuten voor rust had Martijn van den Tillaart beter oog voor de bal dan een verdediger van Eenrum, die alleen maar een beetje naar zijn tegenstander keek: uit een hoekschop werd het speeltuig met een volley tot doelpunt gepromoveerd.

Na de pauze mocht Eenrum aanvallen, maar verder dan enkele malen rakelings naast en tweemaal de paal kwamen de bezoekers niet. Groen Geel kwam met de winst op tien punten, waarvan zes behaald tegen Eenrum, dat met negentien punten nog niet veilig is.