09-11-14 BATO1-Eenrum1

Aansluiting houden voor de plaatsen die aan het einde van het seizoen promotiewedstrijden naar de derde klasse betekenen (er promoveren twee ploegen en de nummers 3 en 4 spelen eventueel nacompetitie) of voorlopig afhaken. Dat was in Winschoten voor beide ploegen de inzet van het duel.
Zowel BATO als Eenrum had blijkbaar de opdracht van de trainer gekregen de ander het spel te laten maken: men zakte snel in naar de eigen helft, zette nauwelijks vroeg druk en wachtte af om via de counter eventueel toe te slaan. De wedstrijd was in de 40e minuut dan ook aardig onderweg naar een brilstand, toen BATO er toch een keer in slaagde via links de achterlijn te halen, waarna het voor de geheel vrijstaande spits een koud kunstje was om uit de lage voorzet de 1-0 aan te tekenen.
De toeschouwers waren nauwelijks aan hun analyse begonnen, sommigen waren reeds onderweg naar de kantine voor een versnapering, toen de bal er aan de andere kant al weer inlag. Siebrand Solinger scoorde voor de tweede keer dit jaar vanuit de middencirkel. Hij besloot de korte aftrap eens niet terug te leggen, maar in plaats daarvan de iets te ver voor zijn doel staande keeper te testen. Met succes: 1-1.
Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Twee onmachtige aanvalslinies en nauwelijks kansen. De beste mogelijkheid kreeg Tim Veenstra, maar zijn snelle voetbeweging met links uit een voorzet van Siebrand Solinger hobbelde, tot ontzetting van alle Eenrummers, buiten bereik van de doelman net langs de verkeerde kant van de paal.
In de 87e minuut viel er toch nog een doelpunt. Van dichtbij kopte de spits van BATO zijn tweede doelpunt achter Anton Brontsema. Vlak voor tijd kreeg invaller Milan Rutkowsky nog de mogelijkheid om er voor Eenrum nog een verdiend gelijkspel uit te slepen, maar zijn haastig ingeschoten bal verdween in plaats van tussen de palen ruim over het doel.
Volgende week geen wedstrijd en over twee weken uit: in en tegen Haren.