09-09-2018 Kloosterburen-Eenrum

De derby van De Marne vond voor de laatste keer plaats, ditmaal als bekerwedstrijd. Het werd eenrichtingsverkeer, waarbij de thuisploeg er na een 1-3 ruststand met 1-6 nog genadig van afkwam.

Vanaf het begin was het duidelijk dat het krachtsverschil aanzienlijk was. Kloosterburen zag met lede ogen meerdere spelers vertrekken, stoppen of met zware blessures afhaken. Aanvullingen kwamen van het tweede en uit de jeugd, maar het is even wat minder allemaal. Ook bij Eenrum de nodige veranderingen, waarbij het met name in de defensie zoeken is naar de juiste samenstelling.

Na twintig minuten stond het na treffers van Bobo Miedema (hij kopte uiteindelijk binnen na een spervuur, waarbij de bal twee keer de lat raakte en evenzovele keren van de doellijn werd gered) en Nick Rijzinga 0-2. De thuisploeg kreeg hierna een cadeautje in de vorm van een strafschop. Tim Spijk gleed onderuit en kreeg de bal tegen zich aan, waarbij de scheidsrechter hands meende te constateren. Arjan van der Laan passeerde Anton Brontsema, die nadien nog één keer in actie kwam. Nick Rijzinga bepaalde de ruststand op 1-3.

Na de pauze vielen er uiteindelijk nog -slechts- drie treffers: David Albert Villalta, Bobo Miedema (Kevin Kat probeerde nog te redden, maar slaagde hier op de doellijn staand niet in) en Tim Spijk, in de eerste helft als voorstopper spelend, waren de schutters.

Dinsdagavond (aanvang half zeven) oefenen de roodbaadjes tegen Rood Zwart Baflo en zondag wordt de poule in de beker afgesloten tegen derde klasser Friesland LVV. Twee duels waarin de defensie zwaar getest zal worden!