09-04-17 Eenrum-Woltersum

Eenrum beleefde niet een al te moeilijk middagje. In de aanloop naar de topper tegen Bedum, aanstaande donderdag, werd, na een 4-0 ruststand, moeiteloos met 5-0 van Woltersum gewonnen.

Vanaf de aftrap voetbalde er maar één ploeg: Eenrum. Woltersum had de bus voor het doel geparkeerd en hoopte zo in ieder geval de nul te houden. Vorige week was dit tegen eerste periode winnaar Harkstede nog prima gelukt. In de 18e minuut werd de wedstrijd door Bobo Miedema opengebroken. Toen dezelfde speler na 35 minuten met een bekeken schot ook de 2-0 op het scorebord bracht was het alleen de vraag nog hoe hoog de zege voor de thuisploeg zou worden. Van serieuze tegenstand was nooit sprake. Enrique Rubio Garcia bracht de stand op 3-0, waarna Nick Rijzinga in de laatste handeling voor rust de score middels een strafschop op 4-0 bepaalde.

Na de pauze werd er door de roodbaadjes onvoldoende samengespeeld en stonden de linies te ver uit elkaar. Slechts Michel Maggi scoorde en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0. Donderdag maakt de ploeg in vorm, het al sinds 9 oktober vorig jaar (!) ongeslagen Bedum, op het Eenrummer sportpark zijn opwachting. Eenrum begint de kraker met één verliespunt minder. Komt dat zien!