09-03-14 GVB 1-Eenrum 1

Zonder de geblesseerden Tim en Bas werd in de 16e speelronde in Grootegast aangetreden tegen GVB . Een half uur van te voren kregen we te horen dat de wedstrijd afgewerkt zou worden op het kunstgrasveld. Niet dat we dat na al het geoefen in de winterstop erg vonden, maar komende tegenstanders even iets eerder op de hoogte brengen, gasten!

In de eerste helft zagen de van het zonnetje genietende toeschouwers een open wedstrijd, waarbij beide ploegen de meest mooie kansen om zeep hielpen. In de 37e minuut brak Milan na een solo in het strafschopgebied dan eindelijk met een rollertje in de zwakke hoek van de keeper de ban, waarop Nick even later na een vrije trap van Milan op, maar niet over, het randje van buitenspel de tweede treffer achter de GVB-doelman wist te werken.

geen buitenspel

Vlak voor de pauze leek Milan onderweg naar de derde goal, maar de scheids floot vlak voor hij wou uithalen voor de rust. Iets wat je niet vaak meemaakt. Het leverde Milan nog geel op ook, toen hij uit frustratie de bal een eindje wegtrapte..

Na rust had Eenrum vrijwel volledig de controle over de wedstrijd en werd GVB niet meer gevaarlijk. Via Dorian en twee keer Kevin werd het uiteindelijk 0-5.

Kwiek, dat met 3-1 van WEO wist te winnen (waardoor wij nu vier punten voorsprong hebben op deze nummer drie van de ranglijst) is zondag de volgende -gevaarlijke- tegenstander: het is de ploeg die tot nu toe als enige Engelbert wist te verslaan en is tevens het team dat er als beste in de tweede periode voorstaat.