08-11-15 Engelbert-Eenrum

Het eerste ging op bezoek bij Engelbert. Inzet: wie kan als middenmoter hoopvol naar boven kijken en wie met enige angst naar beneden?

Eenrum begon met een veldoverwicht goed aan de wedstrijd. Men was de beter voetballende ploeg, maar eenmaal voor het doel van de tegenstander gekomen was besluiteloosheid troef. Het duurde te lang voor er een schot kwam, waardoor de verdediging steeds op tijd kon ingrijpen. Bij Engelbert was Jordi Rasterhoff bijna ongrijpbaar. Het was dan ook deze speler die de score in de 14e minuut opende. Het bleef tot de thee bij deze ene goal.

Na rust scoorde de thuisploeg opnieuw na veertien minuten. Een hoekschop werd door de immer gevaarlijke Nils Martin voor de hoofden van enkele verbaasd kijkende Eenrum-verdedigers weg- en raakgekopt: 2-0. Hierna voetbalde er nog maar één ploeg: Eenrum. In de 67e minuut viel de aansluitingstreffer. Tim Veenstra kopte een corner van Siebrand Solinger binnen. Het eenrichtingsverkeer richting doel Engelbert zorgde nog voor de nodige chaotische momenten, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Volgende week is, thuis, runner-up en ploeg in vorm HFC’15 uit Hoogkerk de tegenstander. Hopelijk rolt er een verrassing uit de hoge hoed.