08-10-17 Yde de Punt-Eenrum

Eenrum, op bezoek bij Yde de Punt, behaalde een terechte 1-4 overwinning. Een van twee kanten matig gespeelde eerste helft werd met late doelpunten van Tim Spijk en Milan Rutkowsky op 0-2 afgesloten. Na de pauze kwam de thuisploeg via Jesse Koops terug in de wedstrijd, maar het betere spel van de bezoekers leverde nogmaals twee treffers op van man of the match Tim Spijk.

Aanvankelijk werd er door beide ploegen te gehaast gespeeld, wat de nauwkeurigheid in de passing niet ten goede kwam. Halverwege de eerste helft liep Tim Spijk in een ongelukkig duel een flinke snee bij zijn wenkbrauw op, maar hij bleef in het veld. Dat was maar goed ook, want in de 45e minuut bracht hij zijn ploeg op voorsprong. De assistent van de thuisploeg meende buitenspel geconstateerd te hebben, maar leidsman Koning uit Leeuwarden nam het vlagsignaal terecht niet over. Een minuut later lag de bal opnieuw in hetzelfde netje; Milan Rutkowsky hoefde alleen maar met zijn hoofd te knikken om de aanval af te ronden.

Vlak na rust bracht Jesse Koops de spanning terug in de wedstrijd. Niet veel later had Rick Smit, alleen voor de keeper gekomen nadat de buitenspelval mislukte, de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot belandde op de paal. Na ruim een uur spelen verruimde Tim Spijk de marge wederom naar twee en in de 81e minuut zelfs naar drie. Vlak voor tijd constateerde de scheidsrechter vlak onder zijn neus nog een elleboogstoot van een Drentse speler, waardoor het duel na de rode kaart met een domper eindigde.