08-05-16 Nieuw Roden1-Eenrum1

Eenrum ging op de één na laatste competitiedag op bezoek bij de op de derde plaats staande winnaar van de tweede periode Nieuw Roden. Aanvankelijk leek het een makkelijk middagje voor de thuisploeg te worden. Na een kwartier stond het 1-0 en de blauwwitten creëerden meerdere kansen. De Marnebewoners waren echter niet van plan zich naar de slachtbank te laten spelen, vochten terug, en deelden via Mark Balk voor de pauze reeds tweemaal een waarschuwing uit.

In de tweede helft bleven de bezoekers voor elke meter strijden, hetgeen na vijf minuten reeds beloond werd. Een één-twee tussen Michel Maggi en Tim Veenstra werd door eerstgenoemde met een lobje over de keeper afgerond: 1-1. Er gebeurde nog van alles, maar er werd niet meer gescoord, hetgeen betekende dat de roodhemden voor de negende keer deze competitie gelijk speelden.

Omdat Zuidlaarderveen eveneens met 1-1 remiseerde veranderde er niets in de stand onderin: Eenrum en Zuidlaarderveen staan in punten gelijk op een degradatie- cq PD-plaats. Benieuwd wat dat op de laatste competitiedag uiteindelijk wordt.