08-03-15 Eenrum1-ASVB1

Eenrum bracht kampioenskandidaat ASVB voor de tweede maal dit seizoen een nederlaag toe. Op een bijzonder hobbelig veld, in een aanvankelijk gelijk opgaande strijd, doelpuntten de Blijhammers in de 29e minuut als eerste. Drie minuten later stond het alweer gelijk en moesten de bezoekers met tien man verder, nadat Siebrand Solinger binnen de beruchte lijnen ten val was gebracht. Nick Rijzinga benutte de toegekende strafschop: 1-1, wat ook de ruststand werd.

Na de pauze was Eenrum de betere ploeg, maar het was ASVB dat als eerste scoorde. Een vrije trap verdween van ver rechtstreeks in het doel. Opnieuw liet het antwoord niet lang op zich wachten. Eindelijk werd er eens gescoord uit een dode spelsituatie. Siebrand Solinger kopte feilloos een door Jesse Schaap genomen hoekschop voor de 2-2 binnen.

Terwijl de strijd verhardde (de goed leidende Nadia Stefanova uit Groningen trok naast de reeds genoemde rode kaart uiteindelijk vijf maal geel) bracht Milan Rutkowsky de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Met een verre, door de wind gedragen, uittrap van Anton Brontsema wist hij wel raad: 3-2. De laatste treffer was om meerdere redenen een bijzondere. Voor de vierde maal dit jaar werd de keeper van een tegenstander van grote afstand gepasseerd. Dit maal was het Tim Veenstra die door had dat de sluitpost te ver voor zijn doel stond. De lob betekende niet alleen de 4-2, het was tevens de 100e  competitietreffer in het rood-zwart voor de middenvelder, in diens 134e competitiewedstrijd.

Volgens enkele toeschouwers heb je er niks aan, winnen van ploegen die ver boven je staan, maar daar is schrijver dezes het absoluut niet mee eens. Zes punten!! Haal ze maar eens van het totaal af en kijk dan waar Eenrum staat.