07/09 Zeester 3 – Eenrum 2

Eenrum begon op zondag 7 september aan de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. Bij aanvang van de wedstrijd hing er voor de selectie van Zeester een verrassing in de kantine en kleedkamer. Anton Brontsema had er voor gezorgd dat ons bezoek niet onopgemerkt voorbij zou gaan.

Eenrum 2 op bezoek bij zeester

Eenrum begon sterk aan het duel, mede door coaching van Ron Hamminga van achteruit werd er goed opgebouwd. Bart Oosterveld had weinig te doen, maar zweette zich wel kapot. Wellicht dat de lange zaterdag hem de das om had gedaan. Na vele voorzetten vanaf de flanken had Eenrum binnen een kwartier met 4-0 voor moeten staan, maar het vizier stond nog niet op scherp bij de aanvallers van Eenrum. Ook zat de ervaren doelman van Zeester een treffer in de weg.

Na een kleine 20 minuten besloot Jeroen Smit dat het genoeg geweest was met de kansen missen, en na een paar mooie combinaties maakte hij binnen 20 minuten de 4-0. Euf bepaalde de rust stand op 5-0.

In de 2e helft veranderde er vrij weinig aan het spel beeld. Euf maakte door op snelheid de tegenstanders ver achter zich te laten de 6-0 en 7-0. De enige kans voor Zeester was gelijk een grote. Richard (ook wel de held genoemd) trok een speler van Zeester in de 16 naar beneden, dit resulteerde in een penalty. De teamgenoten van de speler die hem ging nemen hadden er weinig vertrouwen in, dit bevestigde de speler door de bal op de paal te schieten.

Daarna was het weer eenrichtingsverkeer, richting doel van Zeester. Mark Dijkstra ronde een solo beheerst af en zette de 8-0 op het scorebord. De laatste goal kwam van Richard, die op aangeven van Elema ( Niet Michiel maar Marcel die bij Zeester speelt ) de bal ineens uit de lucht nam en in de hoek schoot. Lulletje van de week Elie

Dat betekende het eind signaal, 3 punten gingen mee uit Eenrum.

Lulletje van de week werd Elema. Die een bal vanaf de doellijn over het vangnet wist te krijgen, je moet het maar kunnen. Hiermee verdiende hij meteen het lulletje van de week

Door deze overwinning behouden we onze koppositie, 14 september staat de topper tussen de nummer 1 en 2 op het programma. Eenrum – Warffum.

Met dank aan onze held (Richard de Vries) voor dit wedstrijd verslag.