07-10-18 Actief-Eenrum

Actief won vrij gemakkelijk met 3-0 van het bezoekende Eenrum. De overwinning had veel hoger kunnen uitvallen, maar te veel kansen werden niet benut en anders was invaller-keeper Lammert Brinkhuizen wel een sta in de weg. Voor rust doelpuntten Ermin Immelman en Jeffery de Vries en na de pauze bracht Immelman met zijn tweede treffer de eindstand op het scorebord.

Vanaf het begin was de thuisploeg het team dat de wedstrijd in handen had. Vlot combinerend werden de Marnebewoners naar achteren gedrongen. Doelman Anton Brontsema viel na tien minuten met een spierblessure uit, waarna Lammert Brinkhuizen zijn plaats onder de lat overnam. Het duurde tot de 37e minuut voor de wedstrijd door Ermin Immelman werd opengebroken. Vlak voor rust verdubbelde Jeffery de Vries de score.

In de 48e minuut werd het via wederom Immelman 3-0. Eenrum bleef vechten voor wat het waard was en was het laatste kwartier de bovenliggende partij. De eretreffer leek van het hoofd van Tim Spijk te komen, maar hij kopte net over.