06-12-15 Eenrum-Nieuw Roden

Eenrum trad aan tegen kampioenskandidaat Nieuw Roden. De scheidsrechter twijfelde over wel of niet spelen: het gras is door de warme novembermaand gewoon te lang geworden. Gemeente: doe hier wat aan! Ultra kort hoeft niet, maar een paar cm er af moet gewoon.

In de eerste helft wist gelegenheidskeeper Hette Anne Bakker, met een paar reddingen en het nodige geluk, samen met de achterhoede het doel schoon te houden. Dennis Tromp en Siebrand Solinger kregen voorin goede kansen, maar wisten eveneens het doel niet te vinden, zodat er met de bekende brilstand gerust werd.

Vrij snel in de tweede helft kwam Nieuw Roden, nadat de bal voor de zoveelste keer door een graspol van richting veranderde, op 0-1. Opnieuw kwam Dennis oog in oog met de doelman, maar zijn schot ging jammerlijk over het doel. In de 65e minuut kwam de bijna-lijstaanvoerder via een klutsgoal op 0-2. Tim Veenstra had het kort hierna nog spannend kunnen maken, maar ook hij faalde vrij voor de keeper. Eenrum zette alles nog op alles, maar daardoor kregen de gasten, met de vrijgekomen ruimte, de gelegenheid om in de laatste minuten nog uit te lopen naar 0-4.

Voor volgende week zijn alle werkverloven ingetrokken. Eenrum is afgezakt naar de elfde plaats. Er staat in Winschoten tegen BATO, nummer twaalf op de ranglijst, een echte zes punten wedstrijd op de rol.