06-11-16 Eenrum-Tynaarlo

Eerste thuisnederlaag v.v. Eenrum

Na een eerste helft waarin de thuisploeg een aantal 100% mogelijkheden niet wist te benutten en de tegenstander vanuit de omschakeling genadeloos toe wist te slaan werd er, na een 1-2 ruststand en een dramatische 2e helft, met 1-3 verloren van Tynaarlo.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Krol uit Wagenborgen begon vrijwel direct het kansenfestival.

Aanvoerder Solinger werd met een steekbal bereikt en op zijn voorzet kwam Milan Rutkowsky een teenlengte te kort om de score te openen. Het antwoord van Tynaarlo volgde vrijwel direct, maar doelman Brontsema wist met de voet redding te brengen. Nadat Tynaarlo, in de 8e minuut, vanuit de omschakeling een grote mogelijkheid liet liggen was het 2 minuten later wel raak.

Een gevaarlijke aanval van Eenrum werd onderschept en vrijwel direct werden de snelle voorwaartsen van Tynaarlo aan het werk gezet waarbij topschutter Wouter Schenk het eindstation was en de 0-1 op het scorebord schoot.

Eenrum groeide langzamerhand beter in de wedstrijd en de kansen volgden zich in hoog tempo op terwijl Tynaarlo bij balverovering vrijwel telkens er dreigend wist uit te komen zonder dat dit grote mogelijkheden opleverde.

Eerst vond Mattheüs Nubé, op aangeven van Adem Secer, de keeper op zijn weg en nog geen minuut later volgde er, op aangeven van Rutkowsky, een mogelijkheid voor de vervanger van de in de warming-up geblesseerd afgehaakte Sybolt Lindenbergh, Sigmar v/d Tuuk.

In de 20e minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Secer bereikte Rutkowsky en nadat scheidsrechter Krol het vlagsignaal van de assistent negeerde stond de 1-1 op het scorebord. Toen de trainer van de gasten hier een opmerking over maakte mocht hij de rest van de wedstrijd van achter de omheining aanschouwen.

Rutkowsky raakte vervolgens de lat, Solinger schoot over en raakte de vuisten van de keeper en ook Rutkowsky vond de uitstekende doelman nog eens op zijn weg.

Bijna scoorde Tynaarlo toen er vanuit een moeilijke hoek een stift op de paal eindigde. Op slag van rust had Adem Secer de 2-1 op zijn schoen, maar moest weer zijn meerdere in de doelman erkennen en na de snelle hervatting ging de rappe Schenk een sprintduel met Nick Rijzinga aan, won dit en schoot tegen de verhouding in de 1-2 tegen de touwen.

Eenrum kwam slecht uit de kleedkamer en ondanks dat Tynaarlo de bovenliggende partij was en de beste mogelijkheden kreeg waren Secer (Rutkowsky raakt de bal in buitenspelpositie en wanneer hij van de bal was af gebleven was dit een zekere treffer) en Rijzinga (vrije trap uit de bovenhoek getikt door de keeper) toch dicht bij de gelijkmaker.

Nadat Marcel Drent Tynaarlo, uiteraard weer vanuit de omschakeling, op 1-3 bracht was de wedstrijd gelopen. De koppies gingen naar beneden en wanneer de voorwaartsen van de gasten minder zelfzuchtig waren geweest dan had de nederlaag nog (veel) groter kunnen uitvallen.

Snel vergeten en volgende week revanche in de “Derby van De Marne” Kloosterburen – Eenrum.

Noot van de ondertekenaar: zelf niet aanwezig; verslag dit keer van de hand van de trainer Ronald Bouwman