06-09-15 Eenrum-Zuidlaarderveen

Uit het programmaboekje:

Johan Staal schreef op zijn onvolprezen site www.puurvoetbalonline.nl: “De selectie van trainer Ronald Bouwman zal het komend seizoen geen beroep meer op Jesse Schaap, Björn Schutter, Ron Hamminga, Merlijn Harsema en Bram Musters kunnen doen wat betekent dat de spoeling  dun wordt in Eenrum waar de van Rood-Zwart Baflo overgekomen Dennis Tromp de gelederen komt versterken.”

Wij zijn, met u, benieuwd wat de voornamelijk uit eigen gelederen vernieuwde en verjongde selectie dit jaar zal presteren in de op het oog sterke vierde klasse C. Sterk in de zin van in ieder geval kwalitatief beter, in vergelijk met vorig jaar. De spelaccenten zullen hoe dan ook anders liggen dan vorig seizoen. Het niveau zal voor de vele nieuwelingen behoorlijk wennen zijn, maar dat zal gaande het seizoen ongetwijfeld steeds beter worden. Aan de inzet zal het, als altijd, niet liggen. Dat heeft u in de oefen- en bekerduels al kunnen zien!

Van de basisspelers van vorig seizoen ontbreken vandaag verder Milan Rutkowsky (slepende rug blessure) en Siebrand Solinger (huwelijksreis). Ook Stefan van der Woude (werk), Marc Snijder knieblessure), Thomas Luit (gebroken neus) en wellicht Mark Balk zijn er vandaag (nog) niet bij. U begrijpt: de spoeling is al met al nog dunner geworden dan Johan Staal al beschreef. Het is gewoon niet anders. Hoewel: Jesse Schaap is er vandaag toch bij! De overgebleven “vedetten” doen nog meer hun best dan anders en een uitgelezen kans voor de anderen om zich te bewijzen.

Eerste tegenstander is het vorig seizoen uit de derde klasse gedegradeerde Zuidlaarderveen. De clubkleuren zijn net als de onze: rood en zwart. Opgericht in 1958, met een wild zwijn in het clublogo verwerkt. Spelend met drie seniorenelftallen. Bespiegelingen over de sterkte van de ploeg? Verder dan dat men het in de beker, net als Eenrum, met 2e en 3e klassers als tegenstander niet zo had getroffen (alle duels gingen verloren) en dat er tegen 5e klasser FVV in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld werd, komen we hier niet. Volgens een index op voetbalnoord.nl, waarin alle resultaten van gespeelde wedstrijden doorlopend worden verwerkt, zijn de verschillen klein: Eenrum heeft daar 884 punten; Zuidlaarderveen 888. Vandaag wordt het, daarop afgaand, waarschijnlijk een gelijkspel. Met Meeden (865) en Haren (887) behoren we volgens die index tot de op papier zwakkere ploegen in 4C

SVZ, komende week tegenstander van onze helden, wordt volgens dezelfde index met nu 949 punten fluitend kampioen. Bellingwolde (934) en Nieuw Roden (926) zijn de andere titelkandidaten. Zelf voegen we daar het pas opgerichte HFC 15 (0), het vroegere Hoogkerk bij.

Na de wedstrijd:

DRIE punten en met het beste doelsaldo zelfs leider in 4C. Er valt mee te leven.

Iedereen was in wedstrijdvorm, er werd voor elke meter gestreden. De verdedigers zaten er bovenop, de spitsen voor rust attent en als Anton geen redding bracht waren daar paal en lat. Het zat niet tegen ook, zeg maar. Iets wat je ook afdwingt natuurlijk.

Voor rust werd het twee keer dreigend voor het doel van de gasten en beide keren was het raak. In de twaalfde minuut verwerkte de doelman van Zuidlaarderveen een hoge voorzet van Dennis Tromp niet goed. Tim Veenstra reageerde attent en zorgde van dichtbij voor 1-0. Na iets meer dan een half uur zette Tim Veenstra de bal laag voor. Dennis Tromp kwam prima voor zijn man en joeg de bal hoog en hard in het doel.

De gasten wisten zich geen raad met de felle verdediging van Eenrum èn hadden het vizier onvoldoende op scherp staan. Bovendien verkeerde Anton Brontsema in topvorm. Of dat aan zijn nieuwe tenue lag?

Na rust waren er voor beide ploegen voldoende mogelijkheden om tot scoren te komen, maar er was een strafschop voor nodig om tot een treffer te komen. Nadat Dennis binnen de beruchte lijnen ten val was gebracht schoot Nick Rijzinga de 3-0 eindstand tegen het nylon.