06-05-18 Eenrum-Kloosterburen

Koploper Eenrum won met 3-1 van streekgenoot Kloosterburen, maar makkelijk ging het allemaal niet. Het gaat de laatste wedstrijden niet echt soepel meer bij de roodbaadjes, die met nog vier te spelen wedstrijden momenteel nog vijf punten nodig hebben om zich kampioen te mogen noemen in de 5e klasse D.

Bij wedstrijden tussen Eenrum en Kloosterburen is meestal sprake van een derbysfeer, maar daar was dit keer niet echt sprake van. De thuisploeg had in de eerste helft zonder meer het beste van het spel, maar meer dan één doelpunt kwam er niet uit. Roy Kamps haalde reeds in de zesde minuut de trekker over.

Na rust ging de strijd meer gelijk op. De gasten roken dat er deze middag wat mogelijk was, maar geen van beide ploegen vond het net. Met nog een half uur te spelen kwam de thuisploeg met tien man te spelen nadat Tim Spijk een rode kaart voorgehouden kreeg. Het pleit leek beslecht toen Nick Rijzinga er in de 78e minuut 2-0 van maakte, maar daar dacht Joost Gerdez anders over. De deze middag gevaarlijkste man van de gasten zag dat doelman Lammert Brinkhuizen na het vieren van de treffer nog niet helemaal in zijn domein was teruggekeerd en besloot de aftrap in één keer op het doel te schieten. Met succes: de bal verdween net onder de lat achter de wanhopend springende sluitpost. In blessuretijd mocht dezelfde speler vanaf de rand van het strafschopgebied in kansrijke positie een vrije trap nemen. De bal eindigde in de muur. Na negen minuten extra tijd bepaalde Roy Kamps met zijn tweede doelpunt van de middag de eindstand op 3-1. De goed leidende Jan van Leeuwen uit Stedum liet niet eens meer aftrappen.

De inhaalwedstrijd tegen Tynaarlo, die voor 9 of 10 mei gepland stond wordt verplaatst naar woensdag 16 mei, zodat de eerstvolgende wedstrijd voor Eenrum zondag aanstaande, tegen Eext, is.