05-11-17 Eenrum-Amboina

Eenrum won op een zeer zwaar veld in een aantrekkelijke wedstrijd, na een 2-2 ruststand, met 4-3 van concurrent Amboina en voetbalde zich zo naar de koppositie in 5D. Beide ploegen speelden vol overgave, met respect voor elkaar onder de goede leiding van scheidsrechter Mangre uit Groningen, die de kaarten op zak hield.

De bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg. De technisch vaardige spelers hadden in de eerste helft het middenveld in handen en gingen beter met de zware omstandigheden (soppig glad veld) om. Toch kwamen de roodbaadjes na elf minuten op voorsprong, toen Tim Spijk de diepte in gestuurd werd. Met een bekeken bal over de doelman werd het 1-0. Na bijna een half uur verdubbelde Bobo Miedema met een lobje net onder de lat de voorsprong. De Assenaren hadden al enige kansen onbenut gelaten en eigenlijk was het wachten op de aansluitingstreffer. Die kwam in de 36e minuut van de voet van Daniël Zimmerman. Kort daarop maakte Dominggus van der Weijden met een hard schot in de bovenhoek gelijk. Even wankelde Eenrum, maar de rust werd met 2-2 bereikt.
Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op, met een veel beter spelend Eenrum, dat zich nu ook meer kansen creëerde. Na een uur werd een vrije trap door Nick Rijzinga schitterend in de bovenhoek gekruld. Het spel bleef op en neer golven. Tien minuten voor tijd bracht Zimmerman met zijn tweede treffer de 3-3 op het scorebord. Beide ploegen bleven vol op de winst spelen, waarbij de marnebewoners uiteindelijk in de 86e minuut via Roy Kamps het gelukkigst waren en de drie punten binnen haalde.