05-03-17 Harkstede-Eenrum

De topper in 5D tussen Harkstede en Eenrum werd door de bezoekende club gewonnen. Voor de zoveelste keer dit seizoen had dit overigens net zo goed andersom kunnen zijn geweest. Vooral als de thuisploeg voor rust zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, maar voorlopig haakt de winnaar van de eerste periode af in de strijd om het kampioenschap.
Al na drie minuten stond het 0-1. Een vrije schop werd bij de eerste paal door Nick Rijzinga panklaar op het hoofd van Michel Maggi gelegd, die de bal fraai in de verse hoek kopte. Hierna was Harkstede veruit de beste ploeg. Nadat er reeds twee kansen om zeep geholpen waren tikte clubtopscoorder Andre Aalfs in de 23e minuut de bal onhoudbaar voor de overigens wederom prima keepende Anton Brontsema binnen. Hierna raakten de groenzwarten nog eenmaal de lat en had men na een overtreding van Milan Rutkowsky een strafschop moeten krijgen, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.
In de pauze zette trainer Ronald Bouwman het team van de marnebewoners op diverse plaatsen om, waardoor het na rust een gelijk opgaande strijd werd. Beide teams kregen mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zeven minuten voor tijd werd een hoekschop door de nooit scorende mee naar voren gekomen verdediger Bas Hamminga tussen drie man in met een simpele voetbeweging tot doelpunt gepromoveerd. De thuisploeg drong nog fel aan, maar kwam niet meer tot scoren, zodat Eenrum voor de tweede keer dit seizoen er in het onderlinge duel met de volle buit vandoor ging, wat voor de Harksteders overigens ook de enige twee nederlagen zijn. En, voor de roodzwarten ook niet onbelangrijk, slechts met één verliespunt minder, koploper Blauw Geel volgend.