03-12-17 Zevenhuizen-Eenrum

Zevenhuizen en Eenrum speelden een “zespuntenwedstrijd”. De thuisploeg had een overwinning nodig om weer aansluiting te krijgen, maar zag na een gelijk opgaande wedstrijd de bezoekers als meest gelukkige ploeg met een 2-3 zege huiswaarts keren. Alleen Amboina blijft zo in het spoor van de in deze wedstrijd als kanaries geklede roodbaadjes.

De eerste twintig minuten waren voor Zevenhuizen. Bij Eenrum was het even onwennig, na twee afgelaste wedstrijden en met een drietal invallers. Na een half uur kopte Nick Rijzinga niet al te hard op doel, precies tussen de doelman en een op de doellijn staande verdediger in. De 0-1 zag er lullig voor de keeper uit. Een dikke vijf minuten later verdubbelde Siebrand Solinger de score met een hard schot in de korte hoek.

Kort na rust verzuimde Bobo Miedema, alleen voor de keeper, de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de 48e minuut wist Jurjan van Esch wel voor Zevenhuizen te doelpunten, tien minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Gert Bruins. De wedstrijd golfde op en neer en kon echt alle kanten op. Een gelijkspel had de verhoudingen prima weergegeven, maar in de derde extra speelminuut werd Eenrum dus de gelukkigste ploeg. Nick Rijzinga werkte een voorzet van Siebrand Solinger voortreffelijk binnen: 2-3, waarna het eindsignaal van scheidsrechter Bloem, die in totaal maar liefst zeven gele kaarten gaf in een toch niet zo ruw duel, kort daarop, luid bejubeld werd.