02-10-16 Froombosch-Eenrum

Eenrum, op bezoek bij het nog puntloze Froombosch, liep tegen een onnodige nederlaag aan. Te veel spelers hadden hun dag niet, waardoor de tactiek van de thuisploeg, om de bezoekers middels ver voor het doel verdedigen, zo veel als mogelijk van het doel te houden, slaagde.

Voor rust hadden de roodbaadjes de eerste twintig minuten de wedstrijd volledig in handen, maar grote kansen werden niet benut. Froombosch wist middels een kopbal van een totaal vrijstaande speler wel één keer het net te vinden, zodat er met 1-0 gerust werd.

Na de pauze bleef Eenrum vol vertrouwen spelen: doelpunten konden gewoon niet uitblijven. Een vrije trap van Nick Rijzinga, na hands van de keeper net buiten de 16 meter, betekende de gelijkmaker. Toen Michel Maggi vijf minuten voor tijd de 1-2 aantekende leek een overwinning ondanks alles, toch in de maak. Helaas verkeek keeper Anton Brontsema zich in de 90e minuut op een vrije trap. De bal ging niet over, maar viel via de lat binnen. In de tien minuten extra tijd, toegekend door scheidsrechter Hansen vanwege het vele tijdrekken van de thuisploeg, ging Eenrum nog vol voor de winst, waar Froombosch via counters wel raad mee wist. Uiteindelijk werd het 4-2, waarmee Eenrum zichzelf een zeer slechte dienst bewees in de klasse waar vele ploegen kampioen kunnen worden. Maar een leuke opsteker voor Froombosch, dat na enkele ongelukkige wedstrijden eens aan de goede kant van de eindscore stond.