01-05-16 Zuidlaarderveen1-Eenrum1

Eenrum ging op bezoek bij het in punten gelijk staande Zuidlaarderveen. Inzet: ontkomen aan rechtstreekse degradatie. Voor beide teams gold eigenlijk maar één ding: winnen. Het werd een open wedstrijd, met voldoende kansen voor beide teams. Na ruim een kwartier spelen bereikte Siebrand Solinger middels een laag genomen vrije trap Tim Veenstra, die met een snelle voetbeweging bekwaam afrondde. De thuisploeg had wel een veldoverwicht, maar slaagde er gedurende de hele wedstrijd maar één keer in de bal tussen de palen te doen belanden. Het betekende wel direct een doelpunt, na een uur spelen gescoord uit een vrije trap. Vlak voor tijd had invaller Marc Snijder, na een pass van Jesse Schaap, de zeer belangrijke winnende treffer nog op de schoen, maar hij schoot te slap in om de doelman te verrassen, zodat Eenrum op grond van het doelsaldo, met nog twee duels te gaan, op de degradatieplaats blijft staan.