01-04-18 Eenrum-Woltersum

Eenrum had een niet al te moeilijke middag tegen een verzwakt Woltersum. Na een 6-0 ruststand werd het uiteindelijk 9-0, hetgeen geenszins geflatteerd was. De overwinning had veel hoger kunnen en wellicht moeten uitvallen, maar na afloop maalde daar vrijwel niemand over. Vooral omdat Amboina wederom twee punten liet liggen, waardoor de voorsprong van de roodbaadjes op de nummer twee, met nog negen wedstrijden te gaan, inmiddels elf punten bedraagt.

Vanaf de aftrap was het eenrichtingverkeer, met slechts zeldzame tegenstoten van de bezoekers. Bobo Miedema ramde het eerste doelpunt achter Noah Rozema, waarna treffers van Tim Spijk, Roy Kamps, Nick Rijzinga, Siebrand Solinger en opnieuw Kamps volgden.

Na de thee maakte Nick Rijzinga er vlotjes 7-0 van, maar daarna duurde het een half uur eer de thuisploeg opnieuw succesvol was. Woltersum had enkele goede mogelijkheden op de eretreffer, maar Anton Brontsema was er alles aan gelegen de nul te houden en slaagde in deze opzet. De laatste twee doelpunten kwamen van de borst van Milan Rutkowsky en de voet van Roy Kamps.

Komend weekend staat voor Eenrum in het teken van de viering van het 100 jarige bestaan, zodat pas over twee weken opnieuw aangetreden wordt. In en tegen Warffum, de enige ploeg die dit seizoen middels een gelijkspel een punt overhield aan de lijstaanvoerder van 5D zondag.